ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κω - Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Χίο και Ηράκλειο

Καμένο δάσος μετά την εκδήλωση φωτιάς

AP Photo/Yorgos Karahalis

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Κω, όπου οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από τις επίγειες δυνάμεις όσο και από τις εναέριες με ρίψεις νερού που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις και να ελέγξουν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι του χωριού Καρδάμαινα που εκκενώθηκε στην διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους από νωρίς το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η επιστροφή και των τουριστών στα καταλύματά τους.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφεραν οι Κώοι στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Καρδάμαινα χθες το απόγευμα.

Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έμειναν στο γήπεδο Αντιμάχειας και στα σχολεία της Αντιμάχειας όλο το βράδυ, ενώ επιστρατεύτηκε και το κλειστό γυμναστήριο στην πόλη της Κω για την φιλοξενία τους.

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Χίο και Ηράκλειο

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς και στη Χίο, όπου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με συνδρομή και με εναέρια μέσα.

Πέντε πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίστηκαν στην κατάσβεση.

Όλοι τους φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών,

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες που έσπευσαν με 25 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, αλλά και δυο εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε σημείο που δεν απειλεί κατοικημένη έκταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης