ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κω και Χίο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία, έξι τραυματίες

Αγροτοδασική πυρκαγιά

INTIME /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Αρχείου)

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα σε Κω και Χίο, καθώς οι φωτιές μαίνονται, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση ξενοδοχείων. Παράλληλα, έξι άτομα τραυματίστηκαν.

Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν περικυκλώσει τις εστίες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες. Εβδομήντα πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Αθήνα, Ελευσίνα, Ρόδο πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στην Καρδάμαινα.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, υπάρχει η αισιοδοξία τις επόμενες ώρες να έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Κω.

Η πυρκαγιά στην Κω εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07) και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Το πύρινο μέτωπο απλώθηκε σε μεγάλη ακτίνα, καίγοντας στο πέρασμά του χαμηλή βλάστηση και γεωργικές εκτάσεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Μάλιστα, αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις τις επόμενες ώρες με 15 πυροσβέστες που θα φτάσουν από το νησί της Ρόδου.

Μηνύματα του 112 - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Μηνύματα του 112 εστάλησαν προς όσους βρίσκονται στα Καρδάμαινα προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια. Κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Καρδάμαινα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και στο γήπεδο της περιοχής. Σε ετοιμότητα να συνδράμει είναι και το Λιμενικό Σώμα, εφόσον απαιτηθεί.

Σε ξενοδοχεία παρακείμενων οικισμών στο Μαρμάρι, στο Στάδιο της Αντιμάχειας καθώς και σε σχολεία μεταφέρθηκαν με τουριστικά Λεωφορεία κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας καθώς η φωτιά που ξέσπασε στις 11:50 το πρωί στις Πόρτες Αντιμάχειας απειλεί τον οικισμό.

Μεγάλα ξενοδοχεία της Καρδάμαινας εκκενώθηκαν ενώ έφτασε από τη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δυο οχήματα και 12 άνδρες.

«Μάχη» με τις φλόγες στη Χίο - Συνελήφθη 63χρονος για εμπρησμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Χίο που εκδηλώθηκε στις 11 παρά 20 το πρωί της Δευτέρας. Αυτή την ώρα καίει χαμηλή βλάστηση αλλά μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε ο διεθνής αριθμός 112 και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τον οικισμό Μετόχι προς την παραλία Μετοχίου, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη.

Έξι τραυματίες

Μάλιστα, πέντε πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίστηκαν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Δευτέρα (1/7) στη Χίο. Όλοι τους φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επιπλέον, δέκα εναέρια μέσα συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Εντωμεταξύ, τις επόμενες ώρες φθάνουν στο νησί από τη Μυτιλήνη και την Αττική 46 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πάνω από 50 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Πενήντα δύο συνολικά αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οκτώ είναι σε εξέλιξη. Η πιο επικίνδυνη θεωρείται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο νησί της Κω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης