ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα χωράφια της λίμνης Κάρλα

Ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα χωράφια της λίμνης Κάρλα

Πλημμυρισμένα χωράφια στην λίμνη Κάρλα

EUROKINISSI

Ξεκίνησε το Σάββατο 29/06 η απάντληση των υδάτων από την πλημμυρισμένη περιοχή των Καναλίων στην λίμνη Κάρλα, διά των αντλιών του αντλιοστασίου, αφού οι ζημιές στο σύστημα λειτουργίας τους αποκαταστάθηκαν με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος είναι – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – κάτω από κανονικές συνθήκες και αν δεν υπάρξουν βλάβες στο αντλιοστάσιο, τα νερά να έχουν απομακρυνθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 30 περίπου ημερών, προκειμένου να αναστραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αρνητικές επιδράσεις των πρόσφατων πλημμυρών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να αποδοθούν και πάλι σε χρήση στους ιδιοκτήτες τους.

«Η αποκατάσταση της κανονικότητας στη λίμνη Κάρλα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να δημιουργηθούν οι υποδομές, μέσω των οποίων θα αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα που είχαν οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το αντλιοστάσιο επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 01/07 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων, η οποία και διαπίστωσε την άριστη λειτουργία του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαϊου, η απάντληση των υδάτων από την πλημμυρισμένη περιοχή των Καναλίων θα πραγματοποιηθεί μέσω του αντλιοστασίου, του οποίου ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είχε υποστεί ζημιές από την είσοδο των υδάτων σ΄ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ