ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Περιπετειώδης καταδίωξη και σύλληψη δύο νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών

Ιωάννινα: Περιπετειώδης καταδίωξη και σύλληψη δύο νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EYROKINISSI

Στην σύλληψη δύο νεαρών ατόμων που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά εντός της Πανεπιστημιούπολης στην πόλη των Ιωαννίνων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη.

Οι δύο 27χρονοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ακολούθησαν «τρελή» πορεία με το αυτοκίνητο που επέβαιναν, συγκρούστηκαν με αστυνομικά οχήματα, ενώ φέρονται να προέβαλαν σθεναρή αντίσταση όταν ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν στα Ιωάννινα δύο 27χρονοι, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι κατηγορούμενοι διακινούν ναρκωτικές ουσίες εντός της πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο σε χώρους του Πανεπιστημίου, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσκρούοντας σε υπηρεσιακά οχήματα.

Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και κατά τη διάρκεια της πορείας τους εκείνοι απέρριψαν στο οδόστρωμα συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (18,6) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, όπως και το όχημα που επέβαιναν, 3 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 450 ευρώ τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν στη συνέχεια να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να προβούν στη σύλληψή τους, παρά την αντίσταση που πρόβαλαν.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην συνέχεια στα δωμάτια που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (26,5) γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • άγνωστη χημική ουσία σε κρυσταλλική μορφή, βάρους (9,78) γραμμαρίων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ