ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τη φωτιά στη Σέριφο: Εκκενώνονται οικισμοί, ενίσχυση με πυροσβέστες από Αθήνα και Σύρο

Βραδινή επιχείρηση πυροσβεστικών δυνάμεων (Φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI

Ενώ τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας και τίποτα δεν προμήνυε ότι κάποιο άλλο μέτωπο θα μπορούσε να απασχολήσει τις Πυροσβεστικές αρχές περισσότερο, μία φαινομενικά μικρή φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στη Σέριφο, έφτασε να δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό πυροσβεστικής δύναμης που υπήρχε στο νησί.

Το βράδυ εκκενώθηκαν δύο ακόμη οικισμοί, φτάνοντας συνολικά τις οκτώ περιοχές που εστάλη μήνυμα από το «112». Το τελευταίο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια και Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Η προσπάθεια της κατάσβεσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περνούν οι ώρες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα στο σημείο επιχειρούν μόλις 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ με την πάροδο της ώρας αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα με 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο που περίπου στις 8 έκαναν τις τελευταίες τους ρίψεις.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μιλώντας στο newsbomb.gr, δήλωσε ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, έχουμε ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων και δεν πιάνεται», ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι στο νησί φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Ο κ. Ρεβίνθης ανέφερε ότι ενισχύσεις αναμένονται και από την Αθήνα. Η φωτιά καίει στο σημείο πάνω από την περιοχή Λιβαδάκια και καίει σε χαμηλή βλάστηση του νησιού.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση να απευθύνει εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με εντολή από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να μεταφερθούν πυροσβέστες από τη Σύρο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το πλοίο «Άρτεμις» έχει αφήσει ήδη τη Σύρο και κατευθύνεται προς τη Σέριφο μεταφέροντας δύο οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα πλοία «Άνεμος» και «Διονύσιος Σολωμός» για να μεταφέρουν ακόμη περισσότερους πυροσβέστες και οχήματα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, στις 18:29 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Λίγο αργότερα, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουταλάς Γάνεμα Βάγια & Καλό Αμπέλι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής: «Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι Σερίφου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πυροσβεστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης