ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Παπακώστα για την ενδοοικογενειακή βία - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Παπακώστα για την ενδοοικογενειακή βία - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα

Facebook/Κατερίνα Παπακώστα

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και το πώς μπορούν να στηριχθούν τα θύματά της συζήτησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα.

Κατά τη συνάντηση τους, πραγματοποιήθηκε και μια διεξοδική αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης, επισημαίνοντας τόσο την πρόοδο που έχει σημειωθεί, όσο και τις προκλήσεις που παραμένουν. Η αξιολόγηση αυτή παρείχε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων καταφυγίων και των υπηρεσιών υποστήριξης, διασφαλίζοντας ότι τα μελλοντικά μέτρα θα είναι στοχευμένα και τελεσφόρα.

Οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εστίασαν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των δομών που λειτουργούν για την ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας (safe houses-δομές φιλοξενίας-ξενώνες). Οι ειδικά διαμορφωμένοι αυτοί χώροι λειτουργούν ως καταφύγια που παρέχουν βραχυπρόθεσμη, αλλά και μακροπρόθεσμη, ασφαλή διαμονή σε γυναίκες θύματα κακοποίησης, όπως και στα ανήλικα παιδιά τους.

«Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, που απαιτεί την άμεση και διαρκή προσοχή και εγρήγορσή μας. Η συνεργασία μας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, είναι αναγκαία και διασφαλίζει ότι μπορούμε να παρέχουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε η κ. Παπακώστα.

«Ενισχύοντας τους πόρους και την προσβασιμότητα των καταφυγίων, όπως τα Safe Houses και τις δομές υποστήριξης του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου μας, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ευημερίας όσων πλήττονται από την ενδοοικογενειακή βία», συμπλήρωσε η ίδια.

Τέλος, συζητήθηκαν μελλοντικές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω κατάρτιση των αστυνομικών και των στελεχών των δομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ