ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Από κάποια εργασία προκλήθηκε η φωτιά

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Από κάποια εργασία προκλήθηκε η φωτιά

Πυροσβεστικό αεροσκάφος 

Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις εννέα το πρωί του Σαββάτου (29/06), στους οικισμούς Φέριζα και Όλυμπο στην Ανάβυσσο, προκλήθηκε από εργασίες που γίνονταν σε ιδιοκτησία.

Το παραπάνω ανέφερε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος, εξηγώντας ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες με σπινθήρα σε ιδιοκτησία και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ.

Χαρακτήρισε μάλιστα αυτήν την ενέργεια εγκληματική, κάνοντας παράλληλα έκκληση να μην ανάψουν οι κάτοικοι ούτε μπάρμπεκιου, σήμερα και αύριο όπου οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί.

Η φωτιά που προκάλεσε την αποστολή μηνύματος 112 στους κατοίκους των δύο οικισμών στην Ανάβυσσο για προληπτική εκκένωση και για μετακίνηση τους προς την Παλαιά Φώκαια, οριοθετήθηκε σχεδόν μία ώρα μετά την εκδήλωση της.

Η Αστυνομία καθ’ όλη την διάρκεια της πυρκαγιάς που βρισκόταν σε εξέλιξη, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα έγιναν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Στην οδό Αιγιαλείας από το ύψος της οδού Δάφνης έως το ύψος της οδού Αριστοδίκου.

-Στην οδό Αριστοδίκου από το ύψος της λεωφόρου Αναβύσσου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Φέριζα επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 48 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ