ΕΛΛΑΔΑ

«Kάναμε συνεχώς ΚΑΡΠΑ»: Συγκλονίζει ο διασώστης για τον θάνατο της 13χρονης από κεραυνό

«Kάναμε συνεχώς ΚΑΡΠΑ»: Συγκλονίζει ο διασώστης για τον θάνατο της 13χρονης από κεραυνό

Κεραυνοί στον ουρανό 

EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (28/06) στο Ποσείδι Χαλκιδικής, καθώς κεραυνός χτύπησε και σκότωσε 13χρονη μπροστά στην οικογένειά της, τη στιγμή που έβγαινε από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη βρισκόταν μαζί με τους γονείς της σε παραλία στο Ποσείδι. Οι τρεις τους κολυμπούσαν όταν ξαφνικά ξέσπασε καταιγίδα.

Στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από τη θάλασσα, ο κεραυνός χτύπησε τόσο την 13χρονη όσο και τη μητέρα της. Η μητέρα του κοριτσιού τραυματίστηκε ελαφρά, ωστόσο η άτυχη 13χρονη έχασε τη ζωή της ακαριαία, ενώ μάταια της έκαναν ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του συντονιστή του ΕΚΑΒ

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Γιώργος Κοντός, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι για τη διάσωση του 13χρονου κοριτσιού χρησιμοποιήθηκε και ένα μικρό ειδικό όχημα ταχείας επέμβασης, δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ.

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία. Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης», ανέφερε.

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική».

«Υπήρχε ένα όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες, το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε», τόνισε ο διασώστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ