ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ισόβια σε Τούρκο οδηγό που πάτησε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του 57χρονο Έλληνα

Έβρος: Ισόβια σε Τούρκο οδηγό που πάτησε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του 57χρονο Έλληνα

Δικαστική αίθουσα

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ξάνθης στον Τούρκο οδηγό που πάτησε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του πριν από έναν χρόνο έναν 57χρονο άνδρα κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων Έβρου. 

Στον 34χρονο δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προσθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές Κομοτηνής, όπου κρατούνταν από τον Ιούλιο του 2023.

Απολογούμενος ο Τούρκος οδηγός αρνήθηκε τα όσα του προσάπτονται ισχυριζόμενος ότι δεν διέπραξε την πράξη που του αποδίδεται, λέγοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή το όχημα του με τον παθόντα.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr ο Τούρκος που διέμενε και εργαζόταν στη Γαλλία, επέστρεφε στην πατρίδα του οδικώς μέσω Ελλάδας. Το θύμα, ο οποίος ήταν κάτοικος Έβρου, φέρεται πως προσπάθησε οδηγώντας το αυτοκίνητό του, να παρακάμψει την τεράστια ουρά οχημάτων, που είχε σχηματιστεί στον δρόμο προς το τελωνείο Κήπων, όταν έγινε το περιστατικό.

Με βάσει το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 7ης Ιουλίου 2023, πλησίον του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη σειρά των αυτοκινήτων με κατεύθυνση προς Τουρκία, επιβαίνοντας ως οδηγός σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Με πιθανή αφορμή την προτεραιότητα στον έλεγχο των διαβατηρίων, διαπληκτίστηκε φραστικά με τον 57χρονο Έλληνα οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, εξήλθε από το όχημα του και κινήθηκε πεζός προς το μέρος του άλλου οχήματος, ενώ επιτέθηκε στον οδηγό, ο οποίος βρισκόταν εντός και προσπάθησε να τον πνίξει χρησιμοποιώντας τη ζώνη ασφαλείας του παθόντος. Αμέσως μόλις ο 57χρονος εξήλθε από το όχημα του και πλησίασε το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου, στο οποίο αυτός είχε ήδη επιβιβαστεί στη θέση του οδηγού, ο 34χρονος πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον παθόντα, περνώντας πάνω από το σώμα του, προκαλώντας σε αυτόν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ τελικά απεβίωσε τρεις μέρες αργότερα, εξαιτίας των τραυμάτων του. Από την ιατροδικαστική εξέταση και την νεκροψία- νεκροτομή προέκυψε, ότι «ο θάνατος οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κακώσεις σώματος διά θλώντος οργάνου ως είναι και η αναφερόμενη παράσυρση από αυτοκίνητο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ