ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας 

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, ζητώντας να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, εντός του προβλεπόμενου δεκαημέρου που του δίνει δικαίωμα ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επέβαλε η 18η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, μετά την απολογία του για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζει πως δεν παραβίασε τους όρους της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που διέμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Στο μεταξύ, υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας στην 18η ανακρίτρια υπέβαλε διά του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητώντας μάλιστα την άρση των επικοινωνιών του ποινικολόγου από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παθούσα περιγράφει πως ο Απόστολος Λύτρας την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική, αλλά πρώτα την μετέφερε στο σπίτι τους στα Βόρεια Προάστια.

«Μου έριξε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαριστεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου», περιγράφει σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κα Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει πως στη συνέχεια ο σύζυγός ενώ και οι δυο κατευθύνονταν στην ιδιωτική κλινική, μίλησε με κάποιο πρόσωπο και του είπε πως τη χτύπησε. «Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ' οδόν τον ακούω να μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του: «έγινε μ…ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω», περιγράφει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Και συνεχίζει: «Αιτούμαι να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του από τη 16η Ιουνίου έως και τη 19η Ιουνίου 2024. Ο λόγος δεν είναι μόνο η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο σε εμένα και τρίτα πρόσωπα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης