ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη στους επιβάτες της θαλαμηγού - Οι «αδιάφθοροι» ανέλαβαν την υπόθεση

Η τουριστική θαλαμηγός «Περσεφόνη ΙΙ»

EUROKINISSI

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των επιβατών από το Καζακστάν που επέβαιναν στην τουριστική θαλαμηγό «Περσεφόνη ΙΙ», από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα που εκτιμάται πως προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Η παρέα οκτώ ατόμων που επέβαιναν στο γιοτ όταν ξέσπασε η φωτιά επέστρεψε στο Καζακστάν χωρίς να καταθέσει.

Νωρίτερα την Πέμπτη (27/6) κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, οι οποίοι μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση.

Συγκεκριμένα στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ. Ακόμη τους απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα και η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Οι «αδιάφθοροι» ανέλαβαν την υπόθεση

Εν των μεταξύ, στα χέρια των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. περνά η έρευνα για την έρευνα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ύδρα μετά από πυροτεχνήματα που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Action24, την έρευνα ανέλαβε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για να δουν τους χειρισμούς τόσο της Πυροσβεστικής όσο και του Λιμενικού, αν υπήρχαν κενά ή παραλείψεις στο στάδιο της προανάκρισης,

Όπως επίσης και για το ότι έφυγαν για την πατρίδα τους χωρίς να εξεταστούν από τις Αρχές. Πρόκειται για απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06) ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης