ΕΛΛΑΔΑ

Φρέντης Μπελέρης: Ο Ράμα πέτυχε τον σκοπό του, θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο Φρέντι Μπελέρης 

Facebook / Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντη Μπελέρη παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023 και βάσει της σημερινής απόφασης θα παραμείνει στη φυλακή έως τον Οκτώβριο, καθώς επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των δύο ετών από το δικαστήριο. Το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, σχετικά με την απόφαση του αλβανικού εφετείου:

«Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα.

Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής.

Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή - χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού - εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί.

Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ.

Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι».

Ελληνίδα πρέσβυς στα Τίρανα: Ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε πως «με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρεντη Μπελερη από την αλβανική δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί» σημείωσε.

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση του υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα».

«Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023, ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος Μπελέρης αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο» σημείωσε.

Ντουλές: Προειλημμένη απόφαση - Μονόδρομος το ευρωπαϊκό δικαστήριο

Για «προειλημμένη απόφαση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, Βαγγέλης Ντούλες, αλλά και για «προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Ράμα με την Χειμάρρα και με τον εκλεγμένο δήμαρχό της».

«Και αυτή η προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική διότι εδώ έχουμε μία χώρα όπου επικρατεί ενός ανδρός αρχή».

«Οπότε είναι μονόδρομος η προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ταυτόχρονα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ούτως ώστε ο ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης, να μπορέσει από την πρώτη κιόλας μέρα να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης