ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 του γιοτ που φέρεται να πέταξαν πυροτεχνήματα

Από τη μεταγωγή των 13 συλληφθέντων για την φωτιά στην Υδρα

EUROKINISSI

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού οι οποίοι φέρεται να πέταξαν βεγγαλικά, προκαλώντας την επέκταση της φωτιάς στην Ύδρα.

Νωρίτερα, οι 13 συλληφθέντες που επέβαιναν στη θαλαμηγό, από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδραοδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι κατηγορούμενοι είναι μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που έπλεε κοντά στο πευκόδασος της Ύδρας. Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Κικίλιας: Ο εισαγγελέας ζήτησε την κατάσχεση του σκάφους εκείνων που προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα

Κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα, είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.

Επίσης, ενημέρωσε πως ο εισαγγελάς ζήτησε να κατασχεθεί το σκάφος εκείνων που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα. Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» είχε ναυλωθεί από 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την κατάσβεση της φωτιάς, χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική έρευνα της Πυροσβεστικής, καθώς εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από σκάφος που έπλεε στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό, η Πυροσβεστική ζήτησε από το Λιμενικό τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης