ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Αλεξανδρούπολη: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο» είπε ο 81χρονος

Δολοφονία στην Αλεξανδρούπολη: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο» είπε ο 81χρονος
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ (αρχείου) INTIME NEWS / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Κατάθεση στην αστυνομία από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, έδωσε ο 81χρονος δράστης που σκότωσε τη σύζυγό του στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το evros-news, ο ηλικιωμένος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, επειδή ήπιε χλωρίνη, είπε στους αστυνομικούς: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο».

Ο δράστης είπε στην κατάθεσή του ότι εκείνος και η σύζυγός του, τσακωνόντουσαν για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε, με συνταγή ιδιώτη ψυχιάτρου, ο οποίος τον επισκεπτόταν κατ’ οίκον.

Ο 81χρονος αρνούνταν να πάρει τα φάρμακά του και την ώρα της διαφωνίας, πήρε ένα μαχαίρι και σκότωσε την 73χρονη.

«Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε στην κατάθεσή του.

Αφού λάβει εξιτήριο, ο ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Το ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας

Ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη που σκότωσε με 12 μαχαιριές τη σύζυγό του, πρόσφατα απασχόλησε ξανά τις αρχές.

Αρχικά, η σύζυγός του και η κόρη του είχαν ζητήσει στις αρχές Ιουνίου την ψυχιατρική του εξέταση για βίαιο επεισόδιο κατά του εγγονού του. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν είχε κρίνει σκόπιμη την παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ