ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες από εδάφους και αέρος στα Ψαχνά Ευβοίας: Κάηκε αποθήκη λαδιών

Μάχη με τις φλόγες από εδάφους και αέρος στα Ψαχνά Ευβοίας: Κάηκε αποθήκη λαδιών

Οχημα της Πυροσβεστικής επιχειρεί σε πυρκαγιά

INTIME NEWS

Μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Κοντοδεσπότι των Ψαχνών.

Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα έκλεισαν το μέτωπο της φωτιάς προς την δασική περιοχή αλλά η μάχη συνεχίζεται από εδάφους και αέρος.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, τα μέτωπα της φωτιάς έχουν περιοριστεί και οι δυνάμεις παραμένουν και αντιμετωπίζουν κάθε εστία αναζωπύρωσης που εκδηλώνεται.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο Κοντοδεσπότι της Εύβοιας που ενισχύθηκαν από εθελοντές, μηχανήματα και υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς βοήθησαν να περιορίσουν την έκταση των ζημιών και μπόρεσαν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δρόμο μεταξύ Ψαχνών-Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στο μοναστήρι της Γοργοεπήκοου και κατευθύνθηκε δυτικά προς το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Στις φλόγες παραδόθηκε μια αποθήκη λαδιών και η περιοχή έχει γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να περιοριστεί η φωτιά μόνο στην αποθήκη που καταστράφηκε και δεν επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυνατοί άνεμοι βοήθησαν να επεκταθεί η φωτιά που έκαψε επίσης μέρος αγροτοδασικής έκτασης, κυρίως πεύκα και ελιές.

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και σημειώνει πως «τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.»

Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δεν έκρυβε την αγωνία του για τις εξελίξεις καθώς δήλωνε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως «έχουμε μεγάλη φωτιά και πηγαίνει σε δασική έκταση. Ανησυχώ γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».