ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού

Αναχώρηση πλοίου ενόψει του τριημέρου

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IN TIME

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος του φετινού καλοκαιριού, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και με την Χαλκιδική να «βουλιάζει» από τους Θεσσαλονικείς.

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (22/6) στα διόδια, καθώς και στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται από δάσος Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενώ καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών σημειώνονται στην Αττική Οδό από τον Ασπρόπυργο έως την έξοδο της Ελευσίνας.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα.

Παράλληλα προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί στο οδικό τμήμα της Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και των διοδίων Καλαμακίου.

Ειδικότερα, 21 δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν προς Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη αλλά και τον Αργοσαρωνικό, με τα πλοία να συμπληρώνουν μεγάλες πληρότητες.

Η Θεσσαλονίκη, από την άλλη, έχει ήδη αρχίσει να αδειάζει από το βράδυ της Παρασκευής (21/6), ενώ παρατηρείται συμφόρηση από το πρωί του Σαββάτου στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

Οι «hot» προορισμοί του τριημέρου

Το «στοίχημα» του τριημέρου είχαν οι προορισμοί κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού και η Χαλκιδική ενώ ανοδικά κινήθηκε η Πάρος και η Νάξος.

Οι πολίτες προτίμησαν επίσης τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και η Κρήτη.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Aegean την παράσταση «κλέβουν» προορισμοί που εγγυώνται λιγότερο «φασαριόζικες» διακοπές και συχνά μένουν πίσω για χάρη των πιο δημοφιλών προορισμών, αλλά υπόσχονται πιο ήσυχες, πιο αυθεντικές ή και πιθανά πιο οικονομικές αποδράσεις, μακριά από τα μεγάλα πλήθη και τις «διασημότητες».

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τάση που καταγράφεται για προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι Κυκλάδες δεν εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεαρότερων σε ηλικία. Μία τάση η οποία πέραν της ανάπτυξης για τις ίδιες τις περιοχές, συμβάλλει και στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε περισσότερους προορισμούς της χώρας

Φυσικά προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ