ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές σκότωσε τη σύζυγό του ο 81χρονος - Είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές σκότωσε τη σύζυγό του ο 81χρονος - Είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Περιπολικό της αστυνομίας

ΑΠΕ/ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)

Συνολικά 12 μαχαιριές στην αριστερή πλευρά του θώρακα και της τραχηλικής χώρας δέχτηκε η 73χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη από το σύζυγό της, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που την εξέτασε.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο αριθμός των πληγμάτων φανερώνει ιδιαίτερη οργή εκ μέρους του δολοφόνου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα προκύψουν μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Η γυναίκα εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος από την αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από γείτονες οι οποίοι άκουσαν τις φωνές του ζεύγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε: «Σκότωσα τη γυναίκα μου».

Ο 81χρονος βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, αφού ύστερα από την πράξη του φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικό. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου φρουρούμενος στην παθολογική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία ο 81χρονος δολοφόνος είχε απασχολήσει τις Αρχές για παράβαση του Ν. 3005/06 «Περί ενδοοικογενειακής βίας» σε βάρος του εγγονού του και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέως. «Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί».

Στις 16 Ιουνίου ο δολοφόνος της 73χρονης είχε καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του αναφέροντας πρόβλημα με τη σύζυγό του και την κόρη του. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της Αστυνομίας και εντόπισε το ζευγάρι, που ανέφερε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό.

Οι αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες για να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες και τα κίνητρα πίσω από το τραγικό αυτό περιστατικό. Σύμφωνα με τους περίοικους υπήρχαν συνεχώς καυγάδες μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού, αλλά κανείς δεν περίμενε να φτάσει η κατάσταση στην ανθρωποκτονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ