ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σήμερα τα πάρκα και τα άλση στην Αττική λόγω αυξημένου κινδύνου πυργκαγιάς

Κλειστά σήμερα τα πάρκα και τα άλση στην Αττική λόγω αυξημένου κινδύνου πυργκαγιάς

Πάρκο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κλειστά θα είναι σήμερα (21/6) τα πάρκα και τα άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ουσιαστικά πρόκειται για προληπτικό μέτρο που εφαρμόζεται κατά την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ και το οποίο απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων- περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».

Η ανακοίνωση

Ακραίος (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5) θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικήςσύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 20-06-2024 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.)

Κατηγορία Κινδύνου 5 ( Κατάσταση Συναγερμού) Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος. Όλες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, μπορεί να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά αμέσως μετά την εκδήλωσή τους. Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσονται οι πυρκαγιές.

Κλειστά τα πάρκα της Αττικής – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε άλση και δάση

Ακόμη οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ