ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στο Ρίο

χωράφι με χόρτα

Pixabay

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης 20/06 σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στο Ρίο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον της περιμετρικής, έξω από την Πάτρα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν στο σημείο επτά πυροσβέστες, με τρία οχήματα.

Συνολικά 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνολικά 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο, από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 19/06 έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 20/06.

Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τα Ψαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης