ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε συλλήψεις για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα – Τι ισχυρίστηκαν

Πέντε συλλήψεις για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα – Τι ισχυρίστηκαν
ΕΛ.ΑΣ.

Βιντεοληπτικό υλικό, καθώς επίσης και άρση τηλεφωνικού απορρήτου ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψη πέντε ατόμων, ηλικίας 20 έως 23 ετών, για την επίθεση σε βάρος δύο ανδρών, οι οποίοι ήταν εθελοντές και τα ξημερώματα της 25 Μάϊου 2024, στην περιοχή της Πάρνηθας είχαν δεχτεί επίθεση με αποτέλεσμα δύο από τους εθελοντές να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκε ένα μαχαίρι τύπο πεταλούδα, ενώ εντοπίστηκαν και τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες. Εξεταζόμενοι οι κατηγορούμενοι από τους αστυνομικούς παραδέχτηκαν ότι ήταν αυτοί που είχαν επιτεθεί στους εθελοντές στην Πάρνηθα και ισχυρίστηκαν ότι το επεισόδιο δημιουργήθηκε μετά από διαπληκτισμό για αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τα θύματα, αποχώρησαν από το σημείο και όταν κατάλαβαν ότι δεν ήταν η πραγματική ποσότητα για την οποία είχαν πληρώσει, επέστρεψαν και επιτέθηκαν στα θύματα.

Η άγρια επίθεση είχε σημειωθεί στην περιοχή Κρύα Πηγή της Φυλής όπου σύμφωνα με τις καταθέσεις των εθελοντών διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο καθώς έπαιρναν μέρος σε καθαρισμό της περιοχής. Στη 01:30 τα ξημερώματα, τους πλησίασαν επτά άνδρες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα κόκκινου και λευκού χρώματος.

Αφού συνομίλησαν λίγο μαζί τους, απομακρύνθηκαν, για να επιστρέψουν όμως δέκα λεπτά αργότερα και επιτέθηκαν με μαχαίρι και τραυμάτισαν τρεις φορές στην αριστερή ωμοπλάτη ένα από τα θύματα και δύο φορές στο αριστερό μπράτσο, ενώ επιτέθηκαν με γροθιές και σε ένα ακόμη θύμα.

Οι Αρχές ασφαλείας συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό σε παραπάνω από 30 σημεία και σε απόσταση πάνω από 18 χιλιόμετρα από το σημείο που έγινε η επίθεση. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι αρκετά συχνά αναφέρονταν στο αιματηρό περιστατικό και ανέφεραν τους φόβους τους μήπως τους εντοπίσουν και συλληφθούν από τις διωκτικές Αρχές.

Αύριο το πρωί οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ