ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία - Με εγκαύματα 63χρονος αγρότης

Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και Λαμία - Με εγκαύματα 63χρονος αγρότης
TZEKAS-LEONIDAS / EUROKINISSΙ

Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα υπάρχουν φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε: Πάτημα Ασπροπύργου, Ποταμιά Σπάρτης, Σιγούνι Καλαβρύτων και Κομποτάδες Λαμίας.

Για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων έχουν ενεργοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μάλιστα ένας 63χρονος αγρότης από το χωριό Κομποτάδες μεταφέρεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Λαμίας που του προκλήθηκαν κατά την προσπάθεια του να ελέγξει τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις παρυφές του χωριού, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Η πυρκαγιά έκαψε ένα στρέμμα ελαιοπερίβολο και ξερά χόρτα ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 63χρονος έχει εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά.

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δάρδιζας.

Νέο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Δάρδιζα Ερμιόνης προκειμένου να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης την Πέμπτη (20/6). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ο λόγος έκδοσης του 112 οφείλεται στην επιστροφή κατοίκων στα σπίτια τους, ενώ η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με τρία ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο ξυλείας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρος ξυλείας στο Χαλάνδρι. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ