ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στην Ευελπίδων ο Λύτρας - Οδηγείται στον Εισαγγελέα για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης

Έφτασε στην Ευελπίδων ο Λύτρας - Οδηγείται στον Εισαγγελέα για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IN TIME

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε γύρω στις 11 το πρωί ο Απόστολος Λύτρας. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. 

Στη συνέχεια, ο Εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει την προσωρινή προφυλάκισή του.

Να σημειωθεί ότι, η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου ζητήθηκε από τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια.

Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό, καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου επεισοδιακή επίσκεψη συγγενικών προσώπων του Απόστολου Λύτρα στο σπίτι τους στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της.

Σε δηλώσεις του ο ποινικολόγος υποστήριξε πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αναφέροντας πως ήταν καθαρά θέμα πρωτοβουλίας της μεγάλης του κόρης, να επισκεφθεί το σπίτι που ήταν η σύζυγός του στον Γέρακα.

Από την πλευρά του και ο κ. Λύτρας υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη. Μετά τη μήνυση εκείνη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, ωστότο επειδή οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν προβλεπόταν κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Απόστολο Λύτρα μετά την απολογία του στην 18η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ήταν οι εξής:

  • υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα,
  • απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και
  • υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Το περιστατικό που έφερε τη μήνυση

Ωστόσο, οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν καθώς σύμφωνα με το θύμα ξυλοδαρμού η πρώην σύζυγος του δράστη με δικηγόρο του γραφείου του και την κόρη του από τον πρώτο γάμο μετέβησαν στο σπίτι του στον Γέρακα και χωρίς τη συναίνεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ζήτησαν ρούχα και χρήματα που είχε ο Απόστολος Λύτρας με τρόπο απειλητικό.

Ακόμη, ο ίδιος κατά παράβαση των περιοριστικών όρων απέστειλε μήνυμα στη σύζυγο του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεση της με σκοπό απειλητικά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει να δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε στο σπίτι.

Κατόπιν αυτών η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε το κουμπί πανικού, κατέθεσε μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα, της πρώην συζύγου του και ενός δικηγόρου και ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου.

Η πρώην σύζυγος Λύτρα προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενη για απειλή και παραβίαση της οικιακής ειρήνης και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο να δικαστεί στις 27 Ιουνίου. Ο Απόστολος Λύτρας από την άλλη παρέμεινε άφαντος και δεν συνελήφθη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου μέχρι που εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψη του και την προσωρινή του κράτηση, αφότου ο ίδιος παραδόθηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Παλλήνης.

Μάλιστα, αργά το βράδυ της Τετάρτης (19/6) η πολύκροτη υπόθεση πήρε μία ακόμη διαφορετική τροπή, καθώς ο δικηγόρος μήνυσε τη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Ο ποινικολόγος έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς να κάνει δηλώσεις και πέρασε τη νύχτα κρατούμενος στο Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ