ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο δημόσιο σήμερα από τις 11:00

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο δημόσιο σήμερα από τις 11:00
Eurokinissi

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη (20/6) από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Διεκδικούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΓΣΕΕ

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) επίσης βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (20/6) στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι στηρίζει και τις αγωνιστικές δράσεις των Εργατικών Κέντρων, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

«Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ