ΕΛΛΑΔΑ

Oυρές χιλιομέτρων στον Έβρο από Τούρκους που ήθελαν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα

Oυρές χιλιομέτρων στον Έβρο από Τούρκους που ήθελαν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα

Ουρές πολλών χιλιομέτρων, αναμονή αμέτρητων ωρών για χιλιάδες Τούρκους προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας μέσω του τελωνείου των Κήπων για διακοπές

Χάος, αγανάκτηση, ταλαιπωρία, τα νεύρα και η ένταση «στο κόκκινο». Ουρές πολλών χιλιομέτρων, αναμονή πολλών ωρών… Αυτή ήταν η εικόνα που κυριαρχεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο από την Παρασκευή έως και χθες Δευτέρα, με τους Tούρκους να περιμένουν καρτερικά να εισέλθουν στη χώρα μας, για να περάσουν τις διακοπές τους λόγω της αργίας του Κουρμπάν Μπαϊράμ, που διαρκεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου.

synora

Oυρές χιλιομέτρων στα σύνορα του Έβρου.

gnomionline

Σύμφωνα με το gnomionline, στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων και Υψάλλων, από τις καθυστερήσεις στους σταθμούς ελέγχων, είχε σχηματιστεί μια ενιαία ουρά που συνέχιζε ακόμη και αρκετά χιλιόμετρα πίσω από τον μεθοριακό σταθμό των Υψάλλων (εντός της τουρκικής επικράτειας) και όσοι επιχειρούσαν να κατευθυνθούν για διακοπές στην Ελλάδα, ήταν αναγκασμένοι να αναμένουν, σε κατάσταση ακινησίας, για ώρες. Και όλα αυτά σε δύσκολες συνθήκες λόγω της αφόρητης ζέστης.