ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη

Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη

Απολογία στον ανακριτή του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή βία

INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραγγελία για την κατ'απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και παραπομπής σε δίκη ζητά η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, με επιστολή που απέστειλε η Γεωργία Αδειλίνη στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η σχετική επιστολή αναφέρει:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 17/06 η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα και Γεωργία Αδειλίνη διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Επιπλέον, ο προεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός άσκησε πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του ποινικολόγου και μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Απόστολου Λύτρα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε έπειτα από την επίσημη ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πως σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου κινήθηκε ποινική διαδικασία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Η υπόθεση πλεον θα διερευνηθεί απο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ