ΕΛΛΑΔΑ

Άδειο, χωρίς στοιχεία, το Airbnb διαμέρισμα που διέμεναν τα θύματα της επίθεσης στον Πειραιά

Άδειο, χωρίς στοιχεία, το Airbnb διαμέρισμα που διέμεναν τα θύματα της επίθεσης στον Πειραιά

Από το σημείο των πυροβολισμών στον Πειραιά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Άδειο, χωρίς κανένα στοιχείο των δύο Κούρδων, που έπεσαν ο ένας νεκρός και ο άλλος τραυματίας από τα πυρά του ομοεθνή τους, είναι το διαμέρισμα στον Πειραιά, που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb από τα θύματα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δύο άνδρες είχαν έρθει πριν από τέσσερις μήνες μέσω, πιθανότατα, των βορείων συνόρων μας στην Ελλάδα από την Τουρκία. O δράστης ισχυρίζεται ότι τα θύματα είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία που ασχολούνται με λαθροδιακίνηση, όπλα και ναρκωτικά και ότι ο ίδιος είχε προσωπικά μαζί τους και έφτασε μέχρι την Ελλάδα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Κάνει, μάλιστα, αναφορά σε ένοπλη επίθεση των θυμάτων σε βάρος συγγενικού του προσώπου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο ίδιος αρνείται να πει στις Αρχές που διέμενε και υποστηρίζει ότι είχε βρει καταφύγιο σε ένα πάρκο της περιοχής. Άγνωστο, όμως παραμένει, πώς και ο δράστης αλλά και τα θύματα είχαν προμηθευτεί τα δύο πιστόλια ανατολικού τύπου που είχαν μαζί τους.

Οι Αρχές εξετάζουν, παρόλα αυτά το σενάριο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα μεταξύ τους για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικά, ενώ οι ελληνικές Αρχές περιμένουν από τις τουρκικές να τους αποστείλουν λεπτομέρειες με το ποινικό παρελθόν και των τριών ανδρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ