ΕΛΛΑΔΑ

Βίλια: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εμπρησμό πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Βίλια: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εμπρησμό πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Τα καμένα που άφησε πίσω της η φωτιά στα Βίλια το 2021

INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως υπαίτιος εμπρησμών που οδήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021 στα Βίλια αναμένεται να δικαστεί από  το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 25 Ιουνίου, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.

Η δίκη του πρώην Αντιδημάρχου, η οποία μετά από διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 του μήνα, αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021 που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Το χρονικό των καταστροφικών πυρκαγιών και η εμπλοκή του αιρετού

Η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφθανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας , Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.

Ο κατηγορούμενος , έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέληξαν πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή, είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που επλήγη από τις πυρκαγιές, είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή ως υπαίτιος εμπρησμών.

«Ο εμπρησμός έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία»

Σε δήλωση του ο συνήγορος Υποστήριξης της Κατηγορίας, που εκπροσωπεί πληγέντες στην δίκη του πρώην Αντιδημάρχου, αναφέρει:

Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ