Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε επτά συλληφθέντες για μαστροπεία - Η «βιτρίνα», οι τοκογλύφοι και τα θύματα

Δίωξη σε επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης μαστροπείας άσκησε την Παρασκευή (14/6) η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για: διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και συνέργεια σ' αυτή, εμπορία ανθρώπων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτη (τετελεσμένη και σε απόπειρα), άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδής υπεύθυνη δήλωση και παράνομη κατοχή όπλου.
Οι επτά συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα στην ανακρίτρια.
«Βιτρίνα» επιχειρήσεις σωματικής ευεξίας
Με «βιτρίνα» τρεις επιχειρήσεις (δύο στη Θεσσαλονίκη και μια στις Σέρρες) που προσέφεραν δήθεν υπηρεσίες χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας, το κύκλωμα εξέδιδε γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα (μία εξ αυτών από την Ουκρανία) και εκμεταλλευόταν τα έσοδα από τα ερωτικά ραντεβού με πελάτες.
Εμπλοκή σε τοκογλυφία
Το ίδιο κύκλωμα φαίνεται πως δραστηριοποιείτο επιπλέον σε δανεισμούς με τοκογλυφικούς όρους, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους που καταδεικνύουν ότι τα μέλη του σχεδίαζαν απάτες με εικονικά τροχαία ατυχήματα για να εξαπατήσουν ασφαλιστικές εταιρίες.
Μάλιστα, η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης εις βάρος ασφαλιστικών εταιρειών.
Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες (ημεδαποί, ηλικίας 26 έως 54 ετών), είναι και τρεις γυναίκες, όπως επίσης ο 43χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας

Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «Rust» που σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς (vid)
13:14
Άτυπη συνάντηση Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη, Γιλμάζ στο περιθώριο της συνόδου για την Ουκρανία
13:12
Βαθαίνει το μυστήριο με τους εξαφανισμένους Αμερικανούς στρατιώτες στη Λιθουανία - Τι λέει το ΝΑΤΟ
13:02
Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Πυρά» για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το κύκλωμα στη Ρόδο
12:57