ΕΛΛΑΔΑ

Στον αέρα 15 δέντρα και... θερμοσίφωνες από δυνατό μπουρίνι σε Βέροια και Πτολεμαΐδα

Στον αέρα 15 δέντρα και... θερμοσίφωνες από δυνατό μπουρίνι σε Βέροια και Πτολεμαΐδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Μπορεί η Ελλάδα να καταγράφει τις υψηλότερες θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά μέχρι στιγμής, φλερτάροντας με 45άρια, όμως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια, και στην Πτολεμαΐδα,  ένα πολύ δυνατό μπουρίνι «ξήλωσε» σκεπές αλλά κι δέντρα προκαλώντας και προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των ανέμων που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης 13/6, στην Ημαθία προκάλεσε αρκετά προβλήματα, ήταν οι πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνολικά 70 κλήσεις.

Στη Βέροια έπεσαν κολόνες φωτισμού, βυθίζοντας περιοχές στο σκοτάδι, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς όμως να αναφερθεί τραυματισμός.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε 41 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξηλώθηκαν 15 δέντρα, ενώ έφυγαν λαμαρίνες, ταμπέλες και θερμοσίφωνες στον αέρα, ωστόσο δεν υπήρξαν μεγάλες ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία, «ξηλώθηκε» και έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου και την απελευθέρωση του δρόμου.

Δέντρο ξεριζώθηκε και στην Γέφυρα Κούσιου, καταπλακώνοντας ένα ΙΧ. Εκτός από δέντρα σημειώθηκαν και πτώσεις σε κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΗΕ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών.

Και στην Πτολεμαΐδα

Μεγάλο δέντρο έπεσε επί της επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας διακόπτοντας για λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων. Παρενέβησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μηχανήματα του Δήμου Εορδαίας και καθάρισαν το οδόστρωμα από τα πεσμένα κλαδιά.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν, επίσης, στη συμβολή των οδών Γράμμου και Μικράς Ασίας, στο πεζοδρόμιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου και στο οδόστρωμα, μπροστά από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ενώ κλαδιά δέντρων έπεσαν στο δρόμο Προαστίου – Ασβεστόπετρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας και ο Δήμος Εορδαίας κινήθηκαν άμεσα για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ