ΕΛΛΑΔΑ

Έξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Έξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Περιπολικό της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 

Eurokinissi

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, έθεσε η αστυνομία συλλαμβάνοντας τα έξι μέλη της. 

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 34, 26, 30, 23, 22 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές, τελεσθείσες και σε απόπειρα» και «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τελούμενη κατά συναυτουργία και κατά συρροή».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου 2024 έως και την 12-06-2024, εντάχθηκαν σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα και προέβησαν, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε δεκαοκτώ διαρρήξεις οικιών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και σε μία κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Καλαμαριάς, Πυλαίας, Πεύκων, Καλοχωρίου, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Περαίας και Ανάληψης με την λεία τους να ξεπερνά τα 64.000 ευρώ.

symmoria

Ορισμένα από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια.

ΓΑΔΘ

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και αφού εντόπιζαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τα παραβίαζαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων.

Πρωινές ώρες χθες (12-06-2024), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στις περιοχές του Ευόσμου, Νικόπολης, Καλαμαριάς και Κορδελιού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, ενώ κατασχέθηκαν:

  • τα χρηματικά ποσά των 2.395 ευρώ και δέκα λιρών Αγγλίας,
  • διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, των οποίων οι νόμιμοι κάτοχοι αναζητούνται,
  • δύο κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός πομποδέκτης με βάση φόρτισης, συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • διαρρηκτικά εργαλεία και ρούχα που έφεραν οι δράστες κατά την διάπραξη των αδικημάτων και
  • τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ενοικιάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ