ΕΛΛΑΔΑ

Αμοργός: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα

Αμοργός: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα
ΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / Eurokinissi

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα που έχουν χαθεί τα ίχνη του από την Τρίτη (11/6) στην Αμοργό.  

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στο νησί, προκειμένου να βρουν ένα στίγμα από τον Έρικ Κάλιμπετ, ο οποίος ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή.

Η διαδρομή μπορεί να θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται πάνω από 4 ώρες καθώς είναι πάνω από 20 χλμ η απόσταση.

Δήμαρχος Αμοργού: Θα βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο να είναι ζωντανός

Ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος μίλησε στο MEGA, τονίζοντας: «Αυτός κανονικά θα έπρεπε 12-1 το αργότερο να ήταν στα Κατάπολα. Έπαιρνε τηλέφωνο ο φίλος του, έπαιρναν και από την Αμερική οι συγγενείς του και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αναζήτηση.

Από την Αιγιάλη θα πήγαινε μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα. Θα πήγαινε με τα πόδια στα Κατάπολα. Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Είναι βατή γιατί είναι το κεντρικό μονοπάτι του νησιού. Είχε βέβαια και ζέστη χτες».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Αμερικανός ξεκίνησε την πεζοπορία του, όμως οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει.

Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε.

Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ