ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία - Την Παρασκευή η απολογία του δράστη

Θρήνος στην κηδεία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία - Την Παρασκευή η απολογία του δράστη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ / ΙNTIME NEWS

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/6)  η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε άγρια στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

Συντετριμμένοι οι γονείς της και πλήθος κόσμου συνόδευσαν την ανήλικη στην τελευταία της κατοικία. Ανείπωτος πόνος, οργή, κι ένα τεράστιο «γιατί» διαγράφονται στα πρόσωπα όλων.

Η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, όπου τελείται η κηδεία της. Το λευκό φέρετρο συνόδευσαν οι συγγενείς της με τον θρήνο αποτυπωμένο στα πρόσωπά τους ενώ όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για το ανήλικο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

kidia 11xronis Hleia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ / INTIME NEWS

Αναβρασμός για τον δολοφόνο

Ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία. Ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Βασιλικής και φίλοι της οικογένειας προσπάθησαν να λιντσάρουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο την ώρα που έφτανε, χθες, με το περιπολικό στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο γιατί δέχτηκαν τη μαζική επίθεση του οργισμένου πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγγενείς της 11χρονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένεια.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εκτιμούσαν, ότι τα κίνητρα ήταν σεξουαλικά, καθώς από την ίδια υπηρεσία είχε συλληφθεί πριν από 7 χρόνια, το 2017, για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού που ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής, στην ίδια κιόλας περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ