ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Αμοργό: Αγνοείται συνταξιούχος Αμερικανός αστυνομικός που έκανε διακοπές

Συναγερμός στην Αμοργό: Αγνοείται συνταξιούχος Αμερικανός αστυνομικός που έκανε διακοπές
ΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (11/6)  καθώς αγνοείται από το πρωί της Τρίτης (1/6) ένας Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 59χρονο συνταξιούχο αστυνομικό των ΗΠΑ. Φίλος του 59χρονου κάλεσε την αστυνομία της Αμοργού και δήλωσε την εξαφάνιση του.

Ο 59χρονος είχε έρθει με τον φίλο του στην Αμοργό για διακοπές. Σήμερα το πρωί πήγε για τζόκινγκ και πεζοπορία από την Αιγιάλη σε μονοπάτι που οδηγεί στα Κατάπολα με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο φίλος που τον φιλοξενούσε στις Κυκλάδες να ανησυχήσει και να σπεύσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του με την συνδρομή τόσο της Πυροσβεστικής όσο και κλιμάκιο Εθελοντών Διασωστών, ενώ έχει ζητηθεί και αίτημα για να εντοπιστεί το σήμα των κινητών του τηλεφώνων που είχε μαζί του, με τις αρχές να ευελπιστούν ότι εφόσον οι συσκευές δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή έχουν υποστεί φθορά, θα δείξουν την την τοποθεσία του άνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ