ΕΛΛΑΔΑ

Meteo: Οι πέντε περιοχές στην Αττική όπου το θερμόμετρο «χτύπησε κόκκινο»

Meteo: Οι πέντε περιοχές στην Αττική όπου το θερμόμετρο «χτύπησε κόκκινο»

Δροσιά στο συντριβάνι του Συντάγματος αναζητούν στην Αθήνα πολίτες και επισκέπτες

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανυπόφορη είναι η ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, με αρκετές περιοχές να υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών την Τρίτη (11/6)ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, με ορισμένες περιοχές της Αττικής να «ψήνονται».

Οι πέντε υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αττική σημειώθηκαν στην Παλλήνη με τον υδράργυρο να φτάνει στους 40,1 βαθμούς Κελσίου, στην Φυλή/Άνω Λιόσια στους 40.1 βαθμούς Κελσίου, στα Σπάτα στους 39.9 βαθμούς Κελσίου, στην Βλυχάδα στους 39.6 βαθμούς Κελσίου και στον Κορυδαλλό στους 39.6 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής, όπως το Φάληρο, ο Άλιμος, ο Άγιος Κοσμάς, το Σούνιο, οι μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στα Ψαχνά Ευβοίας, το Λευκοχώρι Φθιώτιδα, την Σπάρτη, και τη Νέα Οδό στην Θήβα.

kausonas, meteo

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες

METEO

Οι περιοχές της Αγίας Τριάδας στην Φθιώτιδα, της Τανάγρας, του Μυστρά στην Λακωνία έφτασαν στους 40,9 βαθμούς Κελσίου και οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 40,6 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ