ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 35 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τις 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο. 

Πέντε από αυτές να απαίτησαν μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πολιτικής προστασίας, καθώς και τη συνδρομή εναέριων μέσων λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυροβούνι Βοιωτίας. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας. Επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γάζωρος Σερρών. Κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέσα σε 45 λεπτά τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Παλλήνη Αττικής, μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Ελέγχθηκε σε 45 λεπτά.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη Σπάρτη Λακωνίας. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης