ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ελληνικά Canadair στη «μάχη» με τις φλόγες στην Πάφο

Επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς από πτητικά μέσα (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 θα συνδράμει η Ελλάδα στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάφο και η οποία φαίνεται να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Νωρίτερα οι κυπριακές Αρχές είχαν απευθύνει αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Να σημειωθεί πως, η φωτιά που μαίνεται προκάλεσε συναγερμό στην Κύπρο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί και συγκεκριμένα οι κοινότητες Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Κούρδακας και Λεμόνα.

Η Πυροσβεστική της Κύπρου χρειάστηκε να διασώσει έναν κτηνοτρόφο από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το κτηνοτροφείο του στην περιοχή Ψαθί. Σύμφωνα με το philenews ο άνδρας φέρει ελαφρές εκδορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί αρχίσει να καίγονται τα πρώτα σπίτια και ζώα τα οποία ήταν σε κτηνοτροφεία, σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πτητικά μέσα. Άμεσα η Ιορδανία έσπευσε στην παροχή δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε συνδρομή από Ελλάδα, Ισραήλ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης