ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ελληνικά Canadair στη «μάχη» με τις φλόγες στην Πάφο

Δύο ελληνικά Canadair στη «μάχη» με τις φλόγες στην Πάφο

Επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς από πτητικά μέσα (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 θα συνδράμει η Ελλάδα στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάφο και η οποία φαίνεται να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Νωρίτερα οι κυπριακές Αρχές είχαν απευθύνει αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Να σημειωθεί πως, η φωτιά που μαίνεται προκάλεσε συναγερμό στην Κύπρο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί και συγκεκριμένα οι κοινότητες Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Κούρδακας και Λεμόνα.

Η Πυροσβεστική της Κύπρου χρειάστηκε να διασώσει έναν κτηνοτρόφο από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το κτηνοτροφείο του στην περιοχή Ψαθί. Σύμφωνα με το philenews ο άνδρας φέρει ελαφρές εκδορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί αρχίσει να καίγονται τα πρώτα σπίτια και ζώα τα οποία ήταν σε κτηνοτροφεία, σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πτητικά μέσα. Άμεσα η Ιορδανία έσπευσε στην παροχή δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε συνδρομή από Ελλάδα, Ισραήλ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ