ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα: Δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία λόγω καύσωνα

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κλειστά θα παραμείνουν και τα Δημοτικά, πέρα των Νηπιαγωγείων, λόγω καύσωνα  στην πρωτεύουσα την Τετάρτη (12/06) και την Πέμπτη (13/6).

Ειδικότερα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Τετάρτη και Πέμπτη θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας».

Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνει μάθημα

Η επέλαση του καύσωνα και το αυξημένο θερμοκρασιακό φορτίο οδήγησε τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών να ανακοινώσει κλειστά σχολεία για δυο μέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, σήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά διέκοψαν πρόωρα τα μαθήματά τους στις 11:30 λόγω καύσωνα. Παράλληλα, για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου αποφασίστηκε διήμερο λουκέτο σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Χαλκίδα

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Ερέτρια

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης