ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα στις παραλίες της Πιερίας

Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα στις παραλίες της Πιερίας

Περιπολία αστυνομικού με ποδήλατο

ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ / EUROKINISSI

Το τελευταίο περιστατικό με ληστή να κλέβει λουόμενο και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση τηλεοπτικού συνεργείου είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν και στις ελληνικές παραλίες τώρα το καλοκαίρι που κόσμος σπεύδει για μια ανάσα δροσιάς.

Κάπως, έτσι στην παραλιακή οδό της Κατερίνης η μόνη λύση είναι οι εποχούμενες περιπολίες και μάλιστα με ποδήλατα.

Η Πολυξένη Φλώρου, ανθυπαστυνόμος εξηγεί στην ΕΡΤ ότι η ομάδα δράσης στοχεύει στην ταχύτερη επέμβαση για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την άμεση πρόσβαση χωρίς τις δυσκολίες της κυκλοφορίας των χιλιάδων πεζών που είναι μεγάλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά μετά τις επτά το βράδυ όταν διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων στην παραλία, τότε μόνο τα ποδήλατα φτάνουν γρήγορα και παντού.

Φυσικά δεν επιλαμβάνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα περιστατικά. Οι περιπτώσεις παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί ποδηλάτες αφορούν κυρίως την ανεύρεση παιδιών ξένης υπηκοότητας, που ξεφεύγουν από την προσοχή των γονιών τους και χάνονται. Δεν μιλούν αγγλικά και δύσκολα εντοπίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε περίπτωση μη ανευρέσεως ανηλίκου.

Τελευταία διαπιστώνεται η προσπάθεια από κάποιους να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα στα καταστήματα της περιοχής. Σε μια περίπτωση χάρη στην παρατηρητικότητα ενός επιχειρηματίας εντοπίστηκαν κάποια άτομα και με την συνδρομή της ομάδος ΔΙΑΣ, οι παραχαράκτες συνελήφθησαν, λέει η ανθυπαστυνόμος.

Με την πολύ ζέστη υπάρχει μια δυσκολία στην κίνηση με πετάλι, αλλά όπως εξηγεί κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ