ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δέκα συμβουλές για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Το σήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Εurokinissi

Δέκα συμβουλές για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και τις δράσεις που θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα ενόψει του καύσωνα που θα πλήξει την χώρα μας, δίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Η διευθύντρια των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ευγενία Γκόγκου, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, τονίζοντας ότι ο Ε.Ε.Σ. είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και τις συνθήκες.

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε. Όντως έχουμε κάποιες εικόνες αυξημένων θερμοκρασιών που θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και αυτές τις συνθήκες.
Η θερμοπληξία είναι ένα από τις σημαντικότερες και επικίνδυνες, άρα επείγουσες καταστάσεις θα μπορούσαμε να πούμε και επείγουσα κλινική κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποί μας.
Άρα θα πρέπει να ενημερωθούν πάνω σε αυτό το κεφάλαιο, να γνωρίζουν τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζονται και τι πρέπει να κάνουν. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι καθ’ όλα έτοιμος με εκπαιδεύσεις, με διδασκαλίες για να προσεγγίζει και προσεγγίζει τον κόσμο, προκειμένου να ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε στην ΕΡΤNEWS η κ. Γκόγκου.

Παράλληλα τονίστηκε ότι το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρόεδρός του Ε.Ε.Σ. Αντώνιος Αυγερινός μαζί με το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έλαβαν την πρωτοβουλία ενεργοποίησης του απλοποιημένου πρωτοκόλλου έγκαιρης δράσης «Ελλάδα Ακραίες υψηλές θερμοκρασίες» που είναι ένα πολύ σημαντικό, καινοτόμο πρόγραμμα που οφείλω να σας πω ότι υλοποιείται πρώτη φορά και στην Ευρώπη και το κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Με βάση το πρωτόκολλο αυτό, υπάρχει συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, στην οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα ενεργοποιήσει πάρα πολλές δράσεις, στοχευμένες για την προστασία και την φροντίδα και των ευάλωτων ατόμων, αλλά και όχι μόνο όλων των πολιτών.

Δράσεις του Ε.Ε.Σ. για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα κάνουν σταθμό ενυδάτωσης στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στην Ακρόπολη.

Το απόγευμα θα γίνουν ενεργητικές δράσεις προσέγγισης στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Βλέπετε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κινητοποιείται σε όλες τις πόλεις, όχι μόνο στην Αττική.Θα συνεχίσουμε με ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υπηρεσιών, επίσης του τηλεφωνικού κέντρου προσφύγων και βέβαια όλες οι υπηρεσίες, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τόσο στην Αττική όσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά καθώς και στα περιφερειακά τμήματα, θα είναι σε εγρήγορση προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και θα ζητήσουν τη βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης