ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών η θερμή «εισβολή»: Μια πιο ψύχραιμη πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Προ των πυλών η θερμή «εισβολή»: Μια πιο ψύχραιμη πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τουρίστες δροσίζονται από το συντριβάνι του Συντάγματος

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Κύμα ζέστης με θερμοκρασίες 8-10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Δευτέρα (10/6), σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος υπογραμμίζει πως ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς Κελσίου.

«Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες)» αναφέρει σε σχετική του ανάρτησή μετεωρολόγος παρουσιάζοντας τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Η κορύφωση της ισχυρής αυτής θερμής εισβολή αναμένεται την Τετάρτη έως και την Παρασκευή (12-14/6), με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι εκείνες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα ανά την Επικράτεια, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης

Οι υψηλές θερμοκρασίες εκτιμάται πως θα υποχωρήσουν μετά την Παρασκευή (16/6), όπου βοριάδες θα απομακρύνουν τη θερμή αέρια μάζα που έρχεται από την βόρεια Αφρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ