ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου - Ελάχιστες καθυστερήσεις

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου - Ελάχιστες καθυστερήσεις

Iσθμός Κορίνθου

ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / INTIME

Κανονικά συνεχίζεται αυτή την ώρα η έξοδος των εκλογέων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς έπειτα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Tροχαίας η κίνηση των οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά.

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της κατάστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μέχρι την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο.

Για αύριο Κυριακή ημέρα εκλογών η Τροχαία συνιστά στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης.

Σταϊκούρας - Χωρίς διόδια η διέλευση

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μετά την αυτοψία στη γέφυρα του Ισθμού, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν θα πληρώνουν διόδια όσοι περνάνε από τον Ισθμό της Κορίνθου.

«Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα», τόνισε.

«Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα. Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ