ΕΛΛΑΔΑ

Ισθμός: Έσβησε η φωτιά στο βυτιοφόρο - Χάος επικράτησε από το κλείσιμο της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου

CNN Greece

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στην Πυροσβεστική, έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά και να κλείσουν τόσο η παλαιά, όσο και η νέα εθνικής οδός Αθηνών - Κορίνθου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Τροχαία έκανε γνωστό ότι υπήρξε άρση των εκτροπών (Διόδια Ελευσίνας, Διόδια Καλαμακίου, Αγίου Θεοδώρους) στο ρεύμα προς Κόρινθο και τα οχήματα εξέρχονται στον κόσμο Λουτρακίου και θα εισέρχονται στον κόμβοα Επιδαύρου. Αν και η φωτιά στο βυτιοφόρο κατασβέστηκε, στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Λόγω του περιστατικού υπήρξε αυξημένη κίνηση πριν τα διόδια Καλαμακίου με πολλά οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα και στο σημείο της φωτιάς να επικρατεί χάος, αφού ακόμη και η διέλευση των ασθενοφόρων ήταν αδύνατη.

Ήχησε το 112 για καθυστερήσεις

Μάλιστα, αργά το βράδυ στάλθηκε και μήνυμα από το 112, με το οποίο η Πολιτική Προστασία ενημέρωνε τους πολίτες ότι υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ειδικά στο Λουτράκι και στις γύρω περιοχές επικρατούσε χαμός, επειδή δεν λειτουργούσαν οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού λόγω συντήρησης, ενώ είχε κλείσει και ο δρόμος του Αλεποχωρίου λόγω κατολίσθησης.

Νωρίτερα, σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομία το βυτιοφόρο ανετράπη και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.

Διακοπές της κυκλοφορίας - Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

Περίπου στις 22:00, η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε και στα δύο ρεύματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων ήταν σε ισχύ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην παλαιά Εθνική στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος της διοδίων Ελευσίνας με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα.

Η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο διεξαγόταν ως εξής: Εξέρχονταν στον κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονταν στον κόμβο Επιδαύρου. Σταδιακά έγινε άρση των εκτροπών στα διόδια Καλαμακίου και στους Αγίους Θεοδώρους.

Εν τω μεταξύ, τέθηκε σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης