ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Χίο

Δασική πυρκαγιά στις Καρυές Χίου

INTIME NEWS/ Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή 07/06 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ρεστά Χίου, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. 

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Καρυές Χίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Χώρα Χίου.

40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Συνολικά 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι 35 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε .

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης