ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωεκλογές 2024: Αυτό είναι το ωράριο στα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων

IN TIME

Διευρυμένο θα είναι το ωράριο στα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ενόψει των Ευρωεκλογών.

Τα γραφεία θα λειτουργούν ως εξής:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00
  • Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων

  • Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00
  • Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Οι πολίτες θα μπορούν να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας ή διαβατήρια που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ή έκτακτων ραντεβού θα πραγματοποιείται κανονικά.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά καθώς και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με ποια έγγραφα ψηφίζω

Προκειμένου οι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, προκειμένου να παραλάβουν από την εφορευτική επιτροπή τα ψηφοδέλτια, αφού επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους.

Σε περίπτωση που κάποιος ή κάποια δεν έχει το έγγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας τότε, μπορεί να προσκομίσει για τον απαραίτητο έλεγχο τα εξής έγγραφα:

  • διαβατήριο ή
  • άδεια οδήγησης ή
  • βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου

Σημειώνεται ότι η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης