ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους ασθενείς με Πάρκινσον

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους ασθενείς με Πάρκινσον

Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον Φωτεινή Σκόνδρα και μέλη του συλλόγου, συναντήθηκε Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη συνάντησή τους δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενότερα προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε πάντα πλάι στους ασθενείς με Πάρκινσον και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Κατά τη σημερινή μας συνάντηση, δεσμεύτηκα ότι η πρωτοπόρος διαχείριση των ασθενών με Πάρκινσον που γίνεται ήδη πράξη σε διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα έρθει το συντομότερο δυνατόν και στη χώρα μας. Θα συνεργαστούμε άμεσα με το σύλλογο ώστε να καταρτίσουμε ένα Εθνικό σχέδιο δράσης για το Πάρκινσον».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον Φωτεινή Σκόνδρα δήλωσε:

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται ήδη αλλά και να δημιουργήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες για όσους πρόκειται να δοκιμαστούν στο μέλλον.

Το ηχηρό μας μήνυμα : ‘’το Πάρκινσον δεν είναι μια κοινή νόσος αλλά απειλή για τη δημόσια υγεία’’, συνοδεύει τις προτάσεις μας για την Εθνική Στρατηγική. Όλοι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που μας αφορούν με έναν και μόνο στόχο: Από αόρατοι να γίνουμε επιτέλους ορατοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ