ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Ύδρευσης στο Κιλκίς - Δεν γινόταν χλωρίωση στο νερό

Καταδικάστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Ύδρευσης στο Κιλκίς - Δεν γινόταν χλωρίωση στο νερό

Νερό βρύσης 

UNSPLASH

Σε χωριό του Κιλκίς προβλήματα υπήρχαν με το νερό, διότι δεν γινόταν η απαραίτητη χλωρίωση. Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με τριετή αναστολή η τότε αναπληρώτρια διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2022 στον Φανό Κιλκίς είχε διαπιστωθεί ό,τι το νερό δεν είχε χλωριωθεί καθόλου με αποτέλεσμα να είναι πολύ αυξημένες οι τιμές των κολοβακτηριδίων και να κριθεί εντελώς ακατάλληλο.

Από την πλευρά της η τότε διευθύντρια χαρακτήρισε τυχαίο το γεγονός, υποστηρίζοντας πως έγινε λόγω των καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα της δειγματοληψίας και ότι μόνο εκείνη την ημέρα δε χλωριώθηκε το νερό.

Ωστόσο, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ό,τι αυτό γινόταν από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο του 2022, όπως επανέλαβαν και οι κάτοικοι στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο.

Η τότε διευθύντρια καταδικάστηκε για δηλητηρίαση πηγών κοινής χρήσης από αμέλεια και δια παραλείψεως με κίνδυνο βλάβης μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως και ρύπανση περιβάλλοντος από αμέλεια και δια παραλείψεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ