ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Βελτιώνεται η υγεία των ασθενών με γαστρεντερίτιδα - Πόσοι νοσηλεύονται

Το νοσοκομείο του Βόλου

EUROKINISSI

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Βόλου σε σοβαρή κατάσταση, παραμένει ο ηλικιωμένος που προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα στο σύστημα υδροδότησης του δήμου Ρήγα Φεραίου ενώ η κατάσταση των άλλων ασθενών παρουσιάζει βελτίωση.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένουν πέντε από τα εννέα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ενώ στην Παθολογική Κλινική νοσηλεύονται δύο ενήλικες.

Η κατάσταση της υγείας των περισσοτέρων ασθενών που προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Την ίδια στιγμή, μάχη με το χρόνο δίνουν οι τοπικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μόλυνσης στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου και να αποκατασταθεί η υδροδότηση των οικισμών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, κάτοικοι των οποίων, σε συνθήκες ζέστης, παίρνουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες από υδροφόρες.

Όπως έχει γίνει γνωστό νέα κρούσματα δεν έχουν καταγραφεί, κάτι που αποδίδεται στην περιορισμένη ή και μηδενική, μετά τις συστάσεις των αρμοδίων, χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Σύμφωνα με την γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου Πάρις Παντσάς, η οποία μίλησε στην εκπομπή Newsroom του ΕΡΤNEWSο «όλοι οι ασθενείς σε γενικές γραμμές βαίνουν συνεχώς βελτιούμενοι».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η σύσταση παραμένει για «ασθενείς μικρής ηλικίας, άνθρωποι με συννοσηρότητα, γηριατρικοί και κυρίως ανοσοκατεσταλμένοι άμεση επικοινωνία με γιατρό ή δομή υγείας», ενώ σημείωσε ότι σημαντικές είναι οι τρεις πρώτες μέρες της νόσου, όταν είναι πιο έντονα τα συμπτώματα.

Καθαρισμός και απολύμανση στο σύστημα υδροδότησης

Στο μεταξύ, οι αρχές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου επικεντρώνονται στον καθαρισμό και στην απολύμανση των δεξαμενών υδροδότησης και του δικτύου αγωγών μήκους 15 χιλιομέτρων, μετά τα 100 επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα εντερόκοκκου και σαλμονέλας, στα χωριά Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο.

Όπως είναι γνωστό ο ΕΟΔΥ έχει απαγορεύσει αυστηρά κάθε χρήση τρεχούμενου νερού. Δείγματα έχουν ληφθεί και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο προκειμένου να καθοριστεί ο ορότυπος της σαλμονέλας, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα, εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών, ανιχνεύθηκε επιπλέον εντερόκοκκος και Salmonella spp. στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου.

Το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί μόνο για τις δύο κοινότητες, από όπου προέρχονται και τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που προέκυψαν από την περασμένη Παρασκευή, και δεν σχετίζεται με το υπόλοιπο δίκτυο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης