ΕΛΛΑΔΑ

Yπόθεση «Κωσταλέξι» στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς της 29χρονης - Παρέμβαση εισαγγελέα

Yπόθεση «Κωσταλέξι» στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς της 29χρονης - Παρέμβαση εισαγγελέα

Περιπολικό της Αμέσου Δράσης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 29χρονης που βρισκόταν κλεισμένη σε ένα κλουβί στο σπίτι της οικογένειάς της εδώ και επτά χρόνια στην Καλαμάτα. Οι γονείς της είχαν συλληφθεί νωρίτερα για τις συνθήκες διαβίωσης της κοπέλας και συγκεκριμένα για έκθεση ενηλίκου σε κίνδυνο και παράνομη κατακράτηση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση που ξυπνά μνήμες «Κωσταλέξι».

Η 29χρονη -η οποία πάσχει διαπιστωμένα από σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα- απομακρύνθηκε από το σπίτι και νοσηλευεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικά δίκτυα, οι γονείς της κοπέλας λογοδότησαν στις Αρχές για την παράνομη κράτησή της.

Όπως κατήγειλε η μητέρα της κοπέλας, που την υιοθέτησε όταν ήταν 22 μηνών, από το 2017, έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και φορείς για τα προβλήματα της κόρης της, ωστόσο δεν εισακούστηκε από κανέναν.

Η μητέρα της 29χρονης παραδέχτηκε πως έφτιαξε τα κλουβιά τόσο μέσα όσο και στην αυλή του σπιτιού, προκειμένου η κόρη της να μένει προστατευμένη και να μην τραυματίζει τον εαυτό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ