ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη και μεταφέρεται στις φυλακές ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Συνελήφθη και μεταφέρεται στις φυλακές ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του στην Πεύκη το μεσημέρι της Δευτέρας και επιστρέφει στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την σχετική εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να εκτίσει την ποινή της πολυετούς κάθειρξης των 13 ετών που του έχει επιβληθεί.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ υπήρχε εισαγγελική πρόταση που πρότεινε την παραμονή του στη φυλακή.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει την έξοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις φυλακές με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ωστόσο μετά την έκδοση του βουλεύματος του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου (υπ´αριθμόν 24/2024), η κράτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ.παρά την δίκη και την καταδίκη του.

Έτσι κρίθηκε ότι δεν έχει μετανοήσει για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε και ως εκ τούτου είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ